Een portret in opdracht 

Het schilderen van een portret vind ik telkens weer een bijzonder mooie uitdaging. De vorm is heel belangrijk, de proporties dienen juist te zijn. De gelijkenis moet er zijn en je wilt eveneens het karakter van de persoon tot uiting brengen.  Als er iets niet klopt dan valt dat direct op, heel anders dan bij een landschap bijvoorbeeld. Ook vind ik het heel belangrijk dat er spanning in zit. Extra indringend wordt het wanneer de afgebeelde persoon recht naar voren kijkt. Niet alleen kijkt de beschouwer naar het werk, maar het schilderij kijkt ook terug. Zodoende ontstaat er een interactie hetgeen weer emoties oproept.

Ik werk graag 'naar het leven' en/of ik gebruik zelfgemaakte foto's. In beide gevallen vind ik het fijn om te beginnen met een poseersessie om de geportretteerde te schetsen. Wat materiaal betreft gaat mijn voorkeur uit naar olieverf. Als ondergrond is linnen gebruikelijk maar ook andere materialen zijn een optie. Heeft u belangstelling om een portret door mij te laten schilderen, neemt u dan gerust contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.

✉︎ danielleterhofstede@gmail.com